1024-bit’lik RSA şifresi kırıldı

17 Temmuz 2010 Cumartesi






















1977 yılından beri bilgisayarın, internet tarayıcıların ve çeşitli elektronik cihazların gizliliğini ve yetkili kullanımını sağlamak yolunda kullanılan 768-bit’lik RSA açık anahtar kodlamasının bu yılın başlarında kırılması ertesinde şimdi de Michigan Üniversitesinden üç araştırmacı çok daha basit (ve hayli ilginç) bir yöntemle çıtayı bir adım daha yükselterek 1024-bit’lik RSA şifresini kırmayı başardılar.

Ekibin yaptığı şey ise, cihazın güç kaynağında ince ayara gitmek. Şöyle ki, üç arkadaş işlemciye giden voltajı dalgalandırarak her saat döngüsü başına tekil donanım hatası verdirmeyi başarmışlar. Her bir dalgalandırmada gizli anahtarın tek bir bitini kıran ekip, her kırılma ertesi elde ettikleri veri bilgilerini birleştirmek sureti ile de şifreye erişebilmişler.

81 adet Pentium 4 yongasından oluşan küçük bir küme ve 104 saatlik işlem zamanına mal olan uğraş ertesinde, SPARC tabanlı bir sistemde, OpenSSL tabanlı 1024 bit'lik şifreyi kırmayı başaran ekip üstelik bunu yaparken ne bilgisayara en ufak bir zarar vermiş ne de geride bir iz bırakmış.

3 arkadaş yaptıkları işin detaylarını bugün Dresden'de düzenlenecek Tasarım, Otomasyon ve Test konferansında anlatacaklar.

0 yorum:

Yorum Gönder