ATI vs Nvidia en iyi kim?

18 Temmuz 2010 Pazar



Ekran kartı piyasasındaki ezeli rekabet devam ediyor... ATI ve Nvidia'dan en iyisi hangisi?

Bilgisayar dünyasında marka savaşları hiç bitmez. Bazen bir marka, bazen diğer marka öne geçer.

Öne geçmenin de farklı koşulları vardır, performans olarak, teknoloji olarak ya da fiyat olarak tüketicilerin favorisi haline gelen ürünler ortaya çıkartmak; belirli alım aralıklarında hakim olmak çok önemlidir.

İşlemcide süregelen Intel-AMD rekabeti gibi, ekran kartı piyasasında da Nvidia-ATI arasında ezeli bir mücadele vardır. Ekran kartları, direkt oyun performansına etki ettikleri için, oyuncular için en önemli donanımdırlar. Oyunlardaki 3D performansını da gözle görebilir, kolayca ölçebilirsiniz.

Peki hangisi en iyisi? Nvidia mı, ATI mi?

PC ekran kartlarıyla başlayan macera


ATI ve Nvidia işe PC grafiklerinde uzmanlaşlarak başladılar. Oyunculuk PC'lerden konsollara geçtikçe, rekabet alanlarından birisi de bu platformlar oldu.

Ekran kartlarının paralel işlem gücü, farklı alanlarda bu iki devin çözümlerine kapı açtı. ATI, AMD tarafından satın alınana kadar iki şirket de çok yakın bir rekabet içerisindeydi. Bu olaydan sonra ATI'nin planları ve çizgisi değişmeye başladı. Nvidia'da farklı hamleler yaptı.

Bunlara geçmeden önce gelin iki firmanın yıllar süren rekabetinde öne geçtikleri zaman ve ürünlere bir bakalım, objektif bir analiz yapalım...










0 yorum:

Yorum Gönder