Veri merkezleri blade sistemlerine sığacak

17 Temmuz 2010 Cumartesi


Veri merkezleri Fujitsu'nun blade sistemlerine sığacak.

Fujitsu PRIMERGY BX900 Dinamik Küp x86 blade sunucu serisinden yüksek performans ve iş sürekliliği...

Dinamik BT Altyapıları vizyonu doğrultusunda gelişmiş tasarımı ile kurumsal gereksinimler doğrultusunda ölçeklenebilen Fujitsu PRIMERGY Dinamik Küp ailesine üç yeni blade sunucu modeli daha katıldı. PRIMERGY BX900 Dinamik Küp x86 blade sunucu serisi, yeni üyeleri ile performans ve sürekliliğin üst sınırlarını test ediyor.

Dünyanın lider bilişim şirketlerinden Fujitsu, donanım verimliliği, hizmet ve çözüm çeşitliliği ile teknolojinin en gelişmiş özelliklerini bir araya getirdiği PRIMERGY BX900 Dinamik Küp x86 blade sunucu serisine yeni modeller ekledi. Sunucuların modüller şekilde eklenmesiyle oluşan Fujitsu’nun Dinamik Küp konsepti, bu yeni katılımlarla ilk kez dört soketli bir blade sunucuya kavuşurken, en son Intel Xeon işlemci teknolojisiyle desteklenen bu modüller, Fujitsu donanım verimliliğinin yanı sıra hizmet ve çözüm çeşitliliğinin yeni bir halkasını oluşturuyor.

Ailenin Intel Xeon 7500 işlemci teknolojisi kullanan yeni dört soketli üyesi PRIMERGY BX960 S1 yoğun kaynak tüketimi olan bilgisayar işlemleri ve iş uygulamaları için ideal bir blade platformu sunarken, Intel Xeon 5600 işlemci teknolojisi kullanan ikinci nesil PRIMERGY BX920 S2 sunucu modülü ise özellikle disk kullanımı yoğun olan işler için güçlü bir teknolojik altyapı ile geliyor. Dinamik Küp konseptindeki son yeni sunucu Intel Xeon 5600 işlemci teknolojisi kullanan ve çift 10Gbit ethernet arabirimine sahip PRIMERGY BX924 S2, veri merkezlerine nefes aldıran sanallaştırma projeleri için mükemmel bir platform sağlıyor.

Yeni nesil Dinamik Küp blade sunucular 16 kategoride birinci geldi

Günümüzün hızla değişen ve uyum gerektiren rekabet ortamında kurumların mevcut PRIMERGY BX900 Dinamik Küp blade sisteminde yeni açılımlara neden olan son sunucu modülleri, teknolojideki yeniliklerin yanı sıra genişleme olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Veri merkezlerinde web sunucu veya terminal sunucu gibi giriş düzeyi sunucu ihtiyaçlarından, yüksek performans gerektiren veritabanı işlemleri veya sistem kaynakları tüketmeye eğilimli iş uygulamaları için kullanılan sunuculara çok geniş bir yelpaze oluşturan PRIMERGY BX900 Dinamik Küp blade sistemi, şirketlerin olası tüm kullanım ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Yeni nesil Dinamik Küp blade sunucular, ilk testlerden de başarıyla geçti. Sanallaştırma uygulamaları için önemli bir nirengi noktası olan VMware VMmark performans testinde dört soketli PRIMERGY BX960 S1 blade, 24 temel kategoride ve yine iki soketli PRIMERGY BX922 S2 ise 16 temel kategoride birinciliğe yerleştiler. İki soketli PRIMERGY BX922 S2 geçmişte yapılan VMware VMmark testlerinde 8 kategorideki başarısıyla ikinci sırada yer alıyordu.

Dinamik Küp’ün püf noktası

Fujitsu’nun dört soketli blade sunucuları, bu yüksek başarıyı, çok özel tasarımları ve gelişmiş teknolojileriyle garantiye alıyor. Dört soketli sunucular, üzerlerinde sonradan herhangi bir ekleme gerektirmeyen tek parça özel anakart tasarımları ile öne çıkıyor. Bu anakart tasarımında, dört işlemcinin her biri için gerekli tüm bileşenler aynı anda üretilerek işlemci ile bellek ve I/O (veri trafiği yönetimi) modülleri arasında en kısa mesafe korunmuş oluyor.

Pazardaki mevcut birçok tasarım ise iki soketli blade sunucuların bir araya getirilmesiyle oluşturuluyor. Bu durum zaman zaman bu tip tasarımlarda I/O sorunlarının yaşanmasına neden oluyor.

Özellikle çok yoğun işlem gücüne ihtiyaç duyan müşterilerin PRIMERGY BX900 sunucu ailesindeki yeniliklerden memnuniyet duyacaklarını ifade eden Fujitsu Türkiye Sunucu Teknoloji Satış Yöneticisi Emrah Büyüksomer, yeni sunucuların teknolojisi hakkında şu bilgileri verdi:

“Yeni ve güçlü Intel Xeon 5600 ve 7500 işlemcileri kullanan iki ve dört soketli sunucu ailemiz üstün performans ve stabiliteleri ile bugünün ve yarının IT altyapı ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Tek bir anakart üzerinde ihtiyaca göre yapılandırılabilen yüksek kapasiteli bellekleri (192GB – 512GB), gelişmiş I/O teknolojisi ve 10 Gbit Ethernet bağlantısı ile blade sistemlerimiz şimdi uçtan uca gelişmiş, kusursuz ve dengeli bir blade altyapısı sunuyor. Müşterilerimiz, sanallaştırma projelerini yaygınlaştırırken herhangi bir büyüme engeliyle karşılaşmadan arzu ettikleri performanslı altyapıyı çok daha rahat ve esnek yöntemlerle oluşturabilecekler”.

PRIMERGY BX900 S1 Blade Şasi ile gelen veri merkezi!

Fujitsu’nun tek bir kasa içinde büyüme mantığı ile oluşturduğu PRIMERGY BX900 S1 blade sunucu tasarımı, yeni teknolojiler doğrultusunda gelişen ve değiştirilebilen modüllerin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Tek kasada adeta birer lego gibi birbirine eklemlenen 18 adet blade sunucunun yarattığı sinerji, aynı zamanda, Fujitsu’nun Dinamik BT Altyapıları vizyonunun da en gelişmiş örneğini yansıtıyor.

Enerji tüketiminden yüksek oranda tasarruf sağlayan, yönetim gibi operasyonel maliyetleri en aza indiren Dinamik Küp konsepti, kurumsal ihtiyaçlara yanıt veren yüksek sürdürülebilirlik, ölçeklenebilirlik ve sanallaştırma gibi olanaklarının yanı sıra soğutma ve güç kullanımındaki yenilikçi tasarımıyla bir veri merkezinin tüm ihtiyaçlarını sınırlı bir alanda karşılama becerisiyle öne çıkıyor.

Daha fazla bilgi için:

PRIMERGY BX900 Dinamik Küp:
http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/blade/bx900/primergy_bx900_index.html
PRIMERGY BX920 S2:
http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/blade/bx900/primergy_bx920s2.html
PRIMERGY BX922 S2:
http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/blade/bx900/primergy_bx922s2.html
PRIMERGY BX924 S2:
http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/blade/bx900/primergy_bx924s2.html
PRIMERGY BX960 S1:
http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/blade/bx900/primergy_bx960s1.html
PRIMERGY BX600 S3:
http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/blade/bx600/primergy_bx600_index.html
PRIMERGY BX620 S6:
http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/blade/bx600/primergy_bx600_serverblades.html

0 yorum:

Yorum Gönder